BLADE BATTERY

BYD har varit i framkant inom batteriindustrin i mer än 27 år. BYD:s Blade Battery klarade en mängd extrema tester som idag gör det till ett av världens säkraste batterier. Batteriets utrymmesutnyttjande har ökat med över 50 % jämfört med de traditionella batteripaketen, vilket ger ökad energitäthet och ger längre räckvidd.

Förbättrad säkerhet

Råmaterialet, litiumjärnfosfat, har ett antal fördelaktiga egenskaper: långsam värmealstring, låg värmeavgivning och icke-syrefrigivning. Den unika platta rektangelformen förbättrar även kylningseffektiviteten och förvärmningsprestanda. Blade Battery har klarat ett så kallat pentest utan att avge eld eller rök. 

optimerad styrka

I Blade Battery fungerar varje cell som en strukturell balk för att hjälpa till att stå emot belastningen. Aluminiumstrukturen, med höghållfasta paneler på över- och undersidan av förpackningen, förbättrar kraftigt styvheten i vertikal riktning. Det är bland annat denna revolutionerande design som ger styrka till Blade Battery. 

Längre räckvidd

Blade-batteriets utrymmesutnyttjande har ökat med över 50 % jämfört med de traditionella batteripaketen, vilket ger ökad energitäthet och längre räckvidd.

Längre livslängd

Blade-batteriet har en lång batteritid med över 5 000 laddnings- och urladdningscykler.

Vad är ett pentest?

Pentestet anses vara ett av de mest noggranna sätten att testa batteriernas termiska flykt. Syftet är att simulera en intern kortslutning av batteriet. Detta orsakas vanligtvis av att yttre vassa metallföremål penetrerar batteriet vid en allvarlig trafikolycka. Blade battery klarade detta test utan att avge rök eller eld. Yttemperaturen nådde endast 30 till 60°C.