Kampanjpris: Köp eldrivna transportbilen BYD ETP3 fr. 199 900 kr ex. moms. Läs mer

OM BYD

BYD är ett unikt märke efter att ha blivit en av de första globala tillverkarna att producera över en miljon elbilar. Med ett engagemang för innovation och hållbarhet ligger BYD i framkant av omställningen till en renare, grönare framtid för transporter. 

GLOBALISERING

400+ städer  |  70+ länder  |  6 kontinenter

Om BYD

BYD är ett multinationellt högteknologiskt företag som ägnar sig åt tekniska innovationer för ett bättre liv. BYD är verksamt inom fyra branscher; fordon, elektronik, ny energi och järnvägstransport. Sedan grundandet 1995 har företaget snabbt utvecklat gedigen expertis inom laddningsbara batterier och blivit en obeveklig förespråkare för hållbar utveckling, och framgångsrikt expanderat sina förnybara energilösningar globalt med verksamhet i över 70 länder. BYD är dedikerad till att tillhandahålla energilösningar med nollutsläpp. Sedan deras första hel-elektriska konceptbil presenterades 2004, har BYD blivit en av de första tillverkarna globalt att producera en miljon elektriska personbilar.

BYD i Europa

BYD öppnade sitt europeiska kontor redan 1998. Med över 20 års utveckling har BYD utvecklats från att vara ett relativt okänt varumärke i Europa till att bli branschledande inom ny energi. BYDs huvudfokus är att förse europeiska kunder med nya energifordon, laddningsbara batterier, solpaneler, energilagringssystem, järnvägstransporter och andra nya energiprodukter, samt relaterade eftermarknadstjänster. BYDs renodlade elbussar kör redan i över 20 länder och i 100 större europeiska städer, vilket tillåter BYD att ta ett betydande steg mot deras mål om en utsläppsfri kollektivtrafik.

Bilen

BYD har utvecklat det branschledande Blade-batteriet, e-Platform 3.0 och Dual-mode hybridkrafttekniken som accelererar övergången från fossildrivna fordon till elfordon.

Blade Battery

Förbättrad säkerhet
Den unika, platta formen förbättrar både batteriets kylprestanda och förvärmningsförmåga. Blade-batteriet är noggrant testat och klarar punkteringstester utan att avge eld eller rök.

Optimerad styrka
I Blade Battery fungerar varje cell som en strukturell balk för att hjälpa till att stå emot belastningen. Aluminiumstrukturen, med höghållfasta paneler på över- och undersidan av förpackningen, förbättrar kraftigt styvheten i vertikal riktning. Det är bland annat denna revolutionerande design som ger styrka till Blade Battery.

Längre räckvidd
Tack vare Blade-batteriets effektiva konstruktion, rymmer batteriet 50% mer än traditionella batterier på marknaden. Detta leder till ökad energitäthet och längre räckvidd.

Längre livslängd
Blade-batteriet har en lång batteritid med över 5000 laddnings- och urladdningscykler.

e-plattform 3.0

Säkerhet 
e-Platform 3.0 fördubblar stabiliteten hos hela fordonet efter att ha integrerat Blade-batteriet i bilens kaross. Blade-batteriet är både en energilagringsenhet och en strukturell del. Det spelar en avgörande roll för att förbättra fordonets struktur och säkerhetsprestanda.

Hög effektivitet
Utrustad med världens första serietillverkade 8-i-1 elektriska drivlina som standard, är den totala systemeffektiviteten upp till 89 %.

Intelligens
Utvecklad från distribuerad elektrisk arkitektur till en integrerad domänkontrollerad arkitektur, har den interaktiva effektiviteten och iterationen av systemet förbättrats avsevärt för en kontinuerlig och automatisk uppgradering av hela fordonet.

Estetik
Fordonet har kortare överhäng och en längre hjulbas, vilket avsevärt utökar passagerarutrymmet; en lägre kaross och en längre hjulbas frigör fordonets aerodynamiska design, vilket minskar luftmotståndskoefficienten till 0,21 Cd.

Halvledarchip

Halvledarchip, "CPU" för nya energifordon, är kärntekniken i hela branschen.

BYD DiLink Intelligent Network Connection System

Smarttelefonens funktioner är integrerade i fordonets system.

Fordonssäkerhet

Många utmanande tester för högsta kvalitet.

Marknadsprestanda

År 2023 sålde BYD nästan 3,024,417 nya energipassagerarfordon över hela världen.

En grön framtid

Kyl jorden med 1°C
BYD har arbetat med elektrifieringen av kollektivtrafiken i städerna för att minska de globala utsläppen av växthusgaser, med sikte på att "kyla jorden med 1°C".

Föroreningar och utsläppsminskningar
Fram till den 11 mars 2024 har BYD sparat 51 267 746 289 kg koldioxidutsläpp, vilket motsvarar att plantera cirka 854 462 438 träd.

Socialt ansvar

I början av 2020, mitt under Covid-19, svarade BYD snabbt och meddelade att de skulle producera ansiktsmasker för att hjälpa till att minska bristen på dessa runt om i världen. BYD-ansiktsmasker har levererats till mer än 80 länder och regioner.

BYD utförde ritningar inom 3 dagar, slutförde tillverkningen av masktillverkningsmaskiner inom 7 dagar och rullade av den första omgången av masker inom 10 dagar. På bara 24 dagar etablerade BYD världens största maskfabrik med den högsta kapaciteten upp till 100 miljoner stycken per dag.

Teknisk innovation för ett bättre liv 

För att skapa en hållbar framtid med smarta och elektriska innovationer, det är detta vi åtar oss och ägnar oss åt.